965 58 33 01 - Carrer Major, 21, 03791 Fleix

Pastissos de moniato

Ingredients
Per a la massa:

1/2 got d’aiguardent d’alta graduació
1/2 vasode oli d’oliva
1/2 Kg. Sucre
3/4 Kg. Farina
1 ou.

Per al farciment:

3/4 Kg. Moniato blanc
1/4 Kg. Sucre
canyella.

Preparació
Per al farciment:

bullir els moniatos amb pell.
Pelar, treure la polpa i treballar-la en calent amb el sucre i la mica de canyella fins a formar una pasta.
Per elaborar la massa, posar la cassalla i l’oli juntament amb el sucre en un cassó al foc.
Tenir precaució perquè en ser la cassalla d’alta graduació, prendrà. Tapar llavors amb una tapadora uns segons.
Quan s’evapori part de l’alcohol i quedi dissolt el sucre afegir farina. Remoure fins a formar una massa.
En total, tot el procés ha de durar uns 20 minuts.

Per formar els pastissos:

La massa es treballa en calent. Estendre-la en porcions de forma rodona (un got pot fer de motlle), sobre una superfície llisa i oliada.
Omplir amb la pasta de moniato i tancar. Segellar els extrems pressionant amb una forquilla. Pintar amb l’ou batut perquè després d’enfornar quedi brillant.
Introduir al forn, prèviament escalfat i coure a temperatura forta 220º durant 25 minuts.

Aumentar tamaño
Contraste

Pin It on Pinterest

Share This