965 58 33 01 - Carrer Major, 21, 03791 Fleix

Puchero

Ingredients
per a 4 persones:

  • 4 grapats de cigrons
  • medi pollastre
  • Un tros de xoriço
  • Un altre de cansalada
  • Unes branques d’api
  • Un tros de carbassa
  • patates
  • Aigua per coure
  • sal
Preparació
Primer pas: Posem en remull els cigrons
Aquest serà el primer pas que farem el dia abans de fer aquest cuit. En un bol posem els cigrons i els cobrim amb aigua, deixem al remull 24 hores sense necessitat de canviar-li l’aigua ni d’afegir-res.

Si tenim un tros de pernil sec es el posem a l’aigua dels cigrons perquè s’estovi i afegir després.

Segon pas: Preparem la resta d’ingredients
Ara netegem les branques d’api retirant les fulles i llevant els brins més dures, el tallem a trossos.

Pelem les patates i la carbassa, aquesta última la trobarem sencera (en forma de mitja lluna).

Escollirem les patates medianitas per només pelar-les i tirar-les senceres.

El pollastre el posarem en trossos mitjans, per evitar que amb la cocció se’ns desfaci. El xoriço i la cansalada el posarem a rodanxes, encara que això va en gustos. Si li posem pernil ho vam incloure també.

Una verdura que li va de meravella és la mongeta verda (rodona o plana), si la tenim a casa la afegim.

Tercer pas: Afegim aigua a l’olla
Abans de tirar els ingredients anteriors a l’olla posarem aigua i esperarem que bulli. Un cop estigui bullint, afegim els cigrons (sense l’aigua) i tota la resta.

Veurem que surt una escuma blanca, la retirem amb ajuda d’una escumadora i un cop el tinguem, tapem i coem durant 20 minuts.

Quart pas: emplatem
El millor és separar el brou de la resta d’ingredients. El mantenim calent fins al moment de servir.

Cinquè pas:
Aquesta és la forma que tenim de cridar a les sobres del bullit després de fregir amb unes dents d’all sencers i sense pelar.

L’ideal és esmicolar la carn i així ho vam prendre punxant amb forquilla.

Un cop més l’escassetat ha aconseguit crear un plat que tot i elaborar-se amb “sobres” està boníssim

Presentació a taula i acompanyament:
A aquest suculent guisat podem agregar-li un tros i un os de vedella que li donarà un sabor encara més especial.

Aumentar tamaño
Contraste

Pin It on Pinterest

Share This