965 58 33 01 - Carrer Major, 21, 03791 Fleix

Arròs caldós amb mongetes, cards i naps

Ingredients

(Per a 4 persones)

  • 200 g de mongetes blanques posades en remull el dia anterior
  • 400 g de jarret de porc;
  • 1 peu de porc:
  • 100 g de cansalada sense salar
  • 4 botifarres de ceba
  • 1 blanc
  • 4 naps petits
  • 350 g d’arròs
  • Safrà i sal.

Preparació

  • Posar les mongetes en olla al foc amb uns 3 litres d’aigua, la carn de porc, la mà, la cansalada, el blanc i els naps i deixar coure a foc lent afegint la sal a mitja cocció.
  • Si es fa en olla exprés es necessitaran uns 30 minuts, si és en olla tradicional calcular almenys hora i mitja. Treure del brou les carns. Deixar-los refredar una mica abans de tallar-los a trossos perquè no es desfacin.
  • Quan no quedi en l’olla més que les mongetes i els naps amb el brou, s’afegeix el safrà i l’arròs i es cou a foc mitjà durant uns 20 minuts. A meitat de la cocció afegir les carns trossejades i les botifarres de ceba senceres per evitar que es desfacin.
  • És important recordar que aquest és un plat fort, típic d’hivern i que ha de quedar caldós, de manera que convé abans de tirar l’arròs observar com anem de brou i si fos necessari afegir una mica d’aigua calenta, abans d’incorporar-lo.