Arròs caldós amb mongetes, cards i naps
Ingredients
(Per a 4 persones)
- 200 g de mongetes blanques posades en remull el dia anterior
- 400 g de jarret de porc;
- 1 peu de porc:
- 100 g de cansalada sense salar
- 4 botifarres de ceba
- 1 blanc
- 4 naps petits
- 350 g d’arròs
- Safrà i sal.
Preparació
- Posar les mongetes en olla al foc amb uns 3 litres d’aigua, la carn de porc, la mà, la cansalada, el blanc i els naps i deixar coure a foc lent afegint la sal a mitja cocció.
- Si es fa en olla exprés es necessitaran uns 30 minuts, si és en olla tradicional calcular almenys hora i mitja. Treure del brou les carns. Deixar-los refredar una mica abans de tallar-los a trossos perquè no es desfacin.
- Quan no quedi en l’olla més que les mongetes i els naps amb el brou, s’afegeix el safrà i l’arròs i es cou a foc mitjà durant uns 20 minuts. A meitat de la cocció afegir les carns trossejades i les botifarres de ceba senceres per evitar que es desfacin.
- És important recordar que aquest és un plat fort, típic d’hivern i que ha de quedar caldós, de manera que convé abans de tirar l’arròs observar com anem de brou i si fos necessari afegir una mica d’aigua calenta, abans d’incorporar-lo.