965 58 33 01 - Carrer Major, 21, 03791 Fleix

Fontilles. Sanatori Sant Francesc de Borja.

El sanatori de Fontilles va obrir les seves portes en 1909 per a atendre les persones afectades per lepra. Durant 119 anys, va acollir a més de 3.000 persones que van trobar, a més, una llar i una família en el Sanatori de Fontilles. El paper de Fontilles va ser fonamental per a aconseguir l’eliminació de la lepra a Espanya.
Fontilles és, avui, una fundació que treballa per la salut de les persones més vulnerables. El Sanatori continua sent un centre de referència de formació i recerca en lepra. A més, s’ha convertit en un centre soci-sanitari format per l’Hospital Ferrís i el Centre Geriàtric Borja, on es dóna atenció sanitària a persones majors dependents i persones discapacitades i malalts crònics. Més de 200 persones es beneficien cada any d’aquests serveis.
A més, realitza projectes internacionals de cooperació al desenvolupament, donant atenció integral a persones afectades per lepra i altres malalties oblidades, facilitant el desenvolupament i la millora sanitària i de les seves condicions de vida.