965 58 33 01 - Carrer Major, 21, 03791 Fleix

Informació general

Vall de Laguar és un municipi ubicat a l’àrea muntanyosa de l’interior de la Marina Alta, al nord de la província d’Alacant, amb una superfície aproximada de 23,26 Km² i limita amb els termes de la Vall d’Ebo, Tormos, Orba , Murla, Benigembla, Castell de Castells a la part interior ia tan sols 23 km de la zona costanera de Dénia.

El terme municipal de la Vall de Laguar el formen les poblacions de Benimaurell, Fleix, Campell i Fontilles, l’altura sobre el nivell del mar és de 437 m, 400 m, 379 m i 300 m respectivament.

El enclavament natural de la localitat i el fet que una gran part del seu terme sigui muntanyós fan que hi hagi paratges propicis per a senderisme com el Barranc de l’Infern travessat pel riu Girona, la Serra del Penyó o excursions recorrent les fonts i brolladors naturals com la Font del Reinós, Font dels Olbis, en l’entorn s’ha construït una zona de descans, la Font del Camusot, Font del Penyó on s’ha instal·lat també una petita àrea recreativa, la Font del Poll, la Font del Gel, la Font d’Isber, Font Grossa, Font Figuera, la Font de la Mata, Font de les Carrasques, la Font de l’Olivaret a més de les fonts pròpies de cada un dels municipis.

Tradicionalment l’agricultura era la base de l’economia però en l’actualitat ha quedat relegada a un segon pla ja que la majoria de la població treballa en diferents localitats i intenta orientar-se en la nostra cap a l’oferta de turisme d’interior. Els cultius encara existents són principalment de secà, fonamentalment oliveres, ametllers i cirerers.

El clima de la Marina Alta, tot i ser un clima mediterrani, difereix notablement respecte al de les comarques situades al sud. La posició geogràfica de la Marina Alta i la configuració del seu relleu determinen una major suavitat de les temperatures i una major intensitat pluviomètrica. Les temperatures de la Vall de Laguar estan en una posició intermèdia entre les de la franja litoral i les de l’interior de la comarca de la Marina Alta. La temperatura mitjana anual és de 17,5 ° C enfront de les 18 ° C i 19 ° C de Dénia i Xàbia. La temperatura mitjana hivernal té una mitjana de 11,7 ° C i la mitjana estival arriba als 25 ° C, encara que en els últims anys les temperatures màximes assolides a l’agost són de 30 ° C.